Dawson bekräftar OPOC-produktion i intervjun

Då fick vi veta att den tidigare hemlige kunden i den tidigare PR från Sintercast från början av detta året är Zhongding Power

 

http://hugin.info/1205/R/1754216/592096.pdf

Serieproduktionen förväntas att starta under 2014, med en initial kapacitet på cirka 300 000 motorekvivalenter årligen för tunga fordon, off-road samt stationära applikationer inom industriell kraft.

Denna bekräftelse kommer från en intervju på rapportdagen idag den 5 nov 2014. 

http://www.introduce.se/foretag/sintercast/intervjuer/2014/11/sintercast—interview-with-ceo-steve-dawson-q3-2014/

 

Det kommer 40 sek in i intervjun  0:40 – ”Historically we’ve always targetted three installations per year, and now we have two, with Impro and Zhongding, and we’re still pushing for more before the end of the year…”

Yippie

 
Nu kan det gå fort till över 100 kr. Detta innebär att vi kan räkna 300.000 initiala block till den nuvarande produktionen redan under nästa år. Det kommer att göra en krona mera i utdelning nästa år. 
Detta med OPOC-motorerna är dessutom ett helt nytt inslag för Sintercast när det gäller långsiktiga volymberäkningar såsom  i ” de fem vågorna”. Den tillväxtmodellen är äldre än EcoMotors som grundades 2008 och dessa nya volymer är alltså inte alls med i planerna utan kommer som en ren bonus. Det faktum att Zhongding har uppfört en speciell CGI-fabrik för bara CGI pekar på att CGI blir det förhärskande blockmaterialet inom OPOC. VD för EcoMotors sade ju visserligen i intervjun för två år sedan att man kunde använda t ex magnesium i blocken men man hade nu valt CGI av kostnadsskäl för den första motorn.
Just den låga framställningskostnaden är ju ett stort försäljningsargument och då duger det inte att använda dyr magnesium. Inom flygmotorer kan det dock bli aktuellt , vad vet jag. Å andra sidan kommer CGI nu inom flygdiesel så det går att använda CGI där också.
En ny välskriven analys finns nu på Redeye. Den visar på en rättvis värdering i nuläget på ca 252 kr.
Läs den, NU!