Vem är jag?

Jag är en pensionerad polis som har varit anställd på Polisen under tiden  den 1 april 1967 (  hästskötare) fram till när jag gjorde mitt sista pass 44 år senare den 31 maj 2011 (kommissarie) . Jag var till sjöss på däck ( jungman, lättmatros och matros) under sammanlagt tre år under tiden fram till 1972. 1973 i sept började jag på Polisskolan i Ulriksdal.

1998 köpte jag mina första Sintercast-aktier. Sedan dess har det varit både upp och  ner men under de senaste åren har bolaget visat stabil vinst och utdelning. Det är min förhoppning att utdelningen kommer att öka mycket framöver. Det är mycket som ligger framöver i ett kort tidsperspektiv.

6 reaktion på “Vem är jag?

 1. Micael Bohman

  Hej Willy

  Jag heter Micael Bohman och jag är 17 år.
  Det senaste året har jag blivit mycket förtjust av aktier och jag har läst många anylyser dvs därför jag hamna här på din blogg.

  Jag köpte in mig på 86 kr av sintercast aktien och jag har med mina mått mätt satsat en ansenlig summa på dom. Vi ser idag och förra veckan en markant nedgång tyvärr.

  Tror du Sintercast kommer släppa några positiva nyheter snart och att dom kanske kommer bryta motståndet på 88 kr?

  Hur mycket tror du kursen kommer gå upp innan nyår?
  Jag beundrar din förmåga att leta på information hur gör du?

  Mvh Micael

  Svara
  1. wip1950@gmail.com Inläggsförfattare

   Micael

   Du har hittat rätt. Sintercast kommer att stiga på sikt men det som vi ser nu att den rekylerar, det får vi nog alltid dras med. Jag tror helt ärligt att kommer det olika goda samverkande nyheter under detta året så är vi stabilt över 100 kr till nyåret.
   Det krävs någon eller flera av dessa sakerna:

   Att prognosen uppjusteras.
   Att OPOC-motorn visas
   Att ett par installationer tillkommer.
   Det är en helt annan sak att kursen redan nu borde stå i +100 kr men Sintercast är rätt kroniskt undervärderad och ledningen är inte speciellt duktiga på aktievård. Tids nog kommer med automatik…………… en kraftig uppvärdering.

   Beträffande letandet så är vi flera som hjälps åt. Själv har jag stor nytta av min tid som kriminalkommissarie och utredare. Jag har lätt för att hitta infallsvinklar och alternativa sökningar i stora informationsmassor och min fantasi är god.

   Svara
 2. Väino Vimberg

  Är man 17 år och investerar i aktier, så är man långsiktig och om kursen i närtid går ned så skall man inte bry sig å mycket om det speciellt vid låg omsättning. Att kursen uppfattas som låg i förhållandet till vad den borde har två fördelar. Risken för en nedgång är därmed begränsad, vilket är viktigt för en investerare. Möjligheten till väsentliga uppgångar är uppenbar men när dessa kommer går inte att förutse. Att kursen är relativt låg ger möjligheter att komma in i aktien relativt billigt och därmed med låg risk. Normalt borde kursen sättas på vad man tror är läget om 6-9 månader. Ibland upplever man att i Sint så har kursen satts på vad var läget 3 månader sedan (om rapporten var dålig). Den nuvarande kursen är satt på vad som redovisades i rapporten som avsåg 3-e kvartalet. Macroekonomin påverkar också kursen.

  Svara
 3. Richard Olsson

  Hejsan, jag läste precis din resa och själv står jag med största sannolikhet iför en prostatacancer diagnos. Jag går hos Urolog Rajne S. i Ystad , är det honom du också haft ? Är han bra ? Lycka till. Richard

  Svara
  1. wip1950@gmail.com Inläggsförfattare

   Hej,
   Jag gick hos en dansk, Sörensen eller ngt. Han tog långt om länge vävnadsprover, efter ngt år, och då visade det träff på 4 av 12. Jag kanske hade haft mindre om han varit snabbare men det gick bra med strålningen tycker jag. Jag har nu ett år efteråt äntligen fått ordningen åter med min avföring eftersom det blev problem efter ngn månad med stålningskador i ändtarmen.
   Kom gärna via min mail wip1950@gmail.com om det är ngt.

   Willy

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code