Kund i Japan

Den 5 mars kom detta

 

Published: 08:00 CET 05-03-2015 /GlobeNewswire /Source: SinterCast / : SINT /ISIN: SE0000950982

Japanskt gjuteri antar SinterCast processtyrningsteknologi

 

  • SinterCast Mini-System 3000 kommer att installeras hos ett gjuteri för tunga fordon
  • Produktutveckling av motorblock och cylinderhuvuden i kompaktgrafitjärn
  • Tredje SinterCast-installationen i Japan och den sjuttonde i Asien

 

[Stockholm, 5 mars 2015] – Ett ledande japanskt järngjuteri, specialiserade på produktion av motor-komponenter för tunga fordon och entreprenadfordon, har beställt en SinterCast processtyrningsinstallation för oberoende produktutveckling i kompaktgrafitjärn (CGI). På kundens och gjuteriets egen begäran måste detaljinformation om installationen och produktutvecklingen hållas konfidentiell. Enligt avtalsvillkoren kommer SinterCast att installera ett Mini-System 3000 med tillhörande kringutrustning, samt ge teknisk support. Mini-System 3000, som planeras att installeras under det första kvartalet 2015, kommer att möjliggöra för gjuteriet och slutkunden att accelerera det pågående utvecklingsarbetet av motorblock och cylinderhuvuden i CGI, för användning i tunga väg- och terrängfordon.

 

”Den här installationen är särskilt givande för SinterCast. Vi har under många år aktivt stöttat CGI-utvecklingen hos gjuteriet och slutkunden och vi har haft goda relationer på både operativ och ledningsnivå. Vi är glada att detta stöd och förtroende har lett till en ny installation och att den har etablerat vår partner som ledande i Japan inom utveckling av SinterCast-CGI-motorer för tunga fordon” säger Dr Steve Dawson, vd för SinterCast. ”Den här senaste installationen innebär vår tredje installation i Japan, och vår sjuttonde installation i Asien, vilket utvidgar vår närvaro och förstärker vårt varumärke, samt ökar våra möjligheter att stödja framtida behov av CGI på den viktiga asiatiska marknaden.”

————————–

 

Den 18 mars plockades det bort från Sintercasts hemsida och när jag mailade Steve så fick jag till svar att det hade skett på kundens begäran. Steve var ändå rätt nöjd eftersom affären kvarstod och de hade fått gå ut med denna nyheten initialt. Tids nog får vi ju ändå veta vem kunden är.

Men det väcker lite intressanta frågor att kunden på detta sätt vill stärka hemlighetsmakeriet.

Kan det ligga dolt i ”kommer att möjliggöra för gjuteriet och slutkunden att accelerera det pågående utvecklingsarbetet av motorblock och cylinderhuvuden i CGI, för användning i tunga väg- och terrängfordon.” och detta betyder i så fall att det är nära till produktion?

Om de bara höll på med utvecklingsarbete borde de inte vara så skygga. Det kommer kanske något stort rätt omgående från Japan.

 

Kandidater:

 

1. Hitachi Metals som köpte Waupaca i oktober 2014 ( 6 gjuterier i USA och den största gjuterikoncernen i världen och mer än dubbelt så stora som Tupy)

http://www.hitachi-metals.co.jp/e/ir/ir-news/20140819Eb.pdf

2. Mitsubishi Heavy Industries numera ett helägt dotterbolag till Caterpillar

3. Komatsu Limited

4.  Tadano,

5. Kobelco

6. Sumitomo

 

Ibland dessa finns säkert kunden. Tids nog får vi veta.

———————————-

Mortimer har en artikel om denna ordern

http://autoindustrynewsletter.blogspot.se/2015/03/secret-entrant-joins-cgi-cv-diesel.html

Secret entrant joins CGI CV diesel stakes

Secrecy surrounds the identity of a cast iron foundry in Japan, specialising in the production of engine components for commercial vehicle and industrial vehicle applications, that has signed up to the development of compacted graphite iron (CGI) engine components.