Bränsleförbrukningen för nya CGI-motorn i helt nya F-150

De är riktigt otåliga på chatsidorna i USA för att få reda på bränsleförbrukningen i nya 2.7-liters V6an som kommer i helt nya F-150.

http://www.ford-trucks.com/forums/1316347-what-is-the-mpg-of-the-2-7-a.html

We won’t know until some time in October or December whenever they start to roll out.

 

Jag tror vi är rätt nära en uppvarvning av produktionen av blocken om den skall komma i oktober. De stänger ner slutmonteringen i Dearbornfabriken av F-150 för det stora teknikskiftet mellan 25 Aug – 21 Sept. Jag räknar med att den nya F-150 kommer då de gjort denna förändring i linjerna. Limafabriken som skall färdigställa de nya motorerna måste redan ha gjort och levererat sina första 2,7-litersmotorer  till Dearborn vid den tidpunkten. Man brukar räkna ca 3 månader från gjutning till färdig motor. Vi bör alltså vara rätt nära ett uppvarvning av gjuteriet i Saltillo, Mexico. Å andra sidan har Dawson sagt att de redan är i produktion. Detta bekräftas på Limas hemsida.

Snart kommer det siffror. Vi kan räkna med en release om en total årstakt för Sintercasts totala produktion på över 2 milj ekvivalenter så snart de drar igång på allvar i Saltillo.

Ford gör en storsatsning på den nya produktionen.

 

 Ford Invests $500M to Build New 2.7-Liter Six-Cylinder EcoBoost at Lima, Ohio Engine Plant

http://www.inautonews.com/ford-invests-500m-to-build-new-2-7-liter-six-cylinder-ecoboost-at-ohio-engine-plant#.U4rWSfl_uSo

 

http://www.automotive.com/features/car-technology/truck-yeah-or-how-pickup-trucks-became-the-most-exciting-segment-in-the-u-s/?web=SIM:MT|WOT:ACOM|Reviews

Om man ser på denna bilden är de redan i produktion av nya motorn på Limafabrtiken och den bilden ovan tyder också på det.

ford-lima-engine-plant-infographic