Tupy ökar sin CGI-produktion med 50 % på tre år.

Tupy sade i mars 2014 

http://www.brasilplural.com/MailMarketing/WebSiteContentManager/Conference%20Call%20Invite_SinterCast.pdf

att de trodde att de kom upp i 25 % av deras totala produktion i form av CGI år 2017 mot 16 %:s andel idag. Den höjningen på ca 50% motsvarade enl Dawson på stämman 2014 ca 650.000 ekvivalanter och alltså har de en nuvarande produktion på ca 1.300.000 ekvivalenter. Intressant. Det finns alltså många anläggningar runt om i världen som bara står och dammar. 

Fords 2,7-liters motor ingår i denna 50 % iga höjning om tre år men den kommer redan till hösten och enligt Dawsons sätt att beräkna så är den redan i produktion. 

Fords motor skall gjutas i Tupy Saltillo som är dimensionerad för en att kunna producera CGI i en takt av upp till 30 ton/tim eller 270 ton/dag. Det innebär 5400 ekvivalenter om dagen. Det ger i sin tur ca 120.000 kr i intäkt om dagen. Det är frågan hur många dagar de kör om året. Jag räknar försiktigt 48 veckor ggr 5 dagar, alltså 240 dagar men det kan ju lätt fördubblas med ett extra skift. Detta innebär en årstakt på 1,3 milj och det hörs ju mycket trevligt men det får vi nog vänta på.


Detta ger att Ford kommer inte ha full drift på gjuteriet i början men de är alltså redan nu dimensionerade för en mycket högre produktion än ”över 300.000 ekvivalenter”

———————–

 

Cummins kommer med sin 5-liters diesel- V8 i höst för debut i Nissan Titan. I förra månaden bekräftade Toyota att de kommer med samma motor i 2016 år modell av Toyota Tundra. 

 

Cummins uppskattar Tupys arbete

http://www.tupy.com.br/ingles/imprensa/noticias.php?ntc_id=941

 

Tupy erhåller utmärkelse från Cummins

Tupy, världsledande inom tillverkning av motorblock och cylinderhuvuden gjutjärn, hedrades med utmärkelsen Transformation Supply Chain, med sin klient Cummins, tillverkare av dieselmotorer, 2014 amerikanska leverantörskonferens. Ceremonin ägde rum den 2 maj i Indianapolis (USA) och tilldelas en utvald grupp av leverantörer som överträffat förväntningarna i kvaliteten på produkter och tjänster, leverans i tid, innovation och engagemang för de värderingar Cummins.

Tillägg 15 maj 2015

Tupy fördubblade sin vinst under det första kvartalet 2015  jämfört med  Q1 2014. Det beror på den ökande CGI-produktionen.

 

http://www.automotivebusiness.com.br/noticia/21973/lucro-liquido-da-tupy-dobra-no-primeiro-trimestre

Nettovinsten på Tupy fördubblades under det första kvartalet för att avsluta perioden med R $ 60.600.000 mot R $ 30.100.000 under samma period 2014.

De vinster som ackumulerats under de första tre månaderna av året stod för 7, 7% av omsättningen under perioden, som föll 2,1%, från R $ 805.000.000 till R $ 788.100.000. Justerad EBITDA (vinst före räntor, skatt och avskrivningar av tillgångar) ökade med 2,5% under samma jämförelse, till R $ 136.800.000, med marginal på 17,4%, den högsta nivån sedan den första kvartalet 2010.
Av den totala faktureras genom gjutning företag, intäkter på utländska marknader sparade resultat: att eftersom det fanns en ökning med 7% under det första kvartalet, då bolaget tjänade R $ 610.300.000. Å andra sidan, den brasilianska marknaden till Tupy såg intäkter sjunka, vilket återspeglar den svåra tid att dra ner resultatet av den inhemska industrin: en droppe 24,1% under januari-mars ackumulerats under samma period 2014, från R $ . 234.300.000 R $ 177.800.000
Enligt Tupy, var resultatet på exportmarknaden påverkas av högre andel produkter i kompaktgrafitjärn (kompaktgrafitjärn – CGI) i Nordamerika och valutakurser.
Andelen produkter i CGI i Tupy försäljning var 13% under kvartalet jämfört med 10% under samma period förra året. I samma jämförelse, det genomsnittliga värdet på dollarn var R $ 2,91 till R $ 2,34.
Andelen utländska marknader i totala intäkter ökade från 70,9% under det första kvartalet 2014 till 77,4% under det första kvartalet i år.
 ”De effektivitetsvinster i verksamheten och det största produktutbudet i CGI, tillsammans med valuta scenario stödde detta resultat. Trots den utmanande marknaden, marginalförbättring avspeglar ett korrekt genomförande av vår strategiska plan inriktad på diversifiering mellan olika segment och regioner, och högre förädlade produkter ”, säger vice VD för ekonomi och administration, Leonardo Gadelha.
 Den totala investeringar under de tre första månaderna i år var R $ 41.200.000, 25,9% mindre än det investerade beloppet för ett år sedan. De var avsedda för överföring av bearbetningslinjen och måla anläggning i Mexiko och automatisering av efterbehandlingslinjer och en fortsättning av projektet för genomförandet av det integrerade affärssystem (ERP) i Brasilien. I sin bok rapport, meddelar bolaget att den här gången deras fokus ligger på lönsamma investeringar mellan 2008 och 2014, bland annat fånga fördelarna med förbättrade operativa resultat, minska investeringar eller investeringar i kapitaltillgångar (CAPEX) och justera rörelsekapital. Med produktionskapacitet om 848 tusen ton gjutna och bearbetade komponenter per år, har Tupy två fabriker i Brasilien, Joinville (SC), som är sätet, och Mauá (SP), och två andra ligger i Mexiko, i delstaten Coahuila i städerna Saltillo och Ramos Arizpe.
——————-
Tupys VD Luiz Tarquínio S. Ferro uppger vidare på Sintercasts årstämma 2015 att de kommer
att ”avsevärt öka” sin CGI-produktion under de närmaste fyra åren, alltså fram till 2019.
As reported earlier, beyond the current production, various programmes under development at Tupy and at SinterCast’s other foundry partners will enable the Stockholm-based company to surpass the three million engine equivalent milestone and provide further growth opportunities, it is claimed.