Sintercast satsar på en stor breddning av sin teknik

 

Bildresultat för järngjuteri

Sintercast ur Q4 rapporten 2015
” För närvarande utvecklar SinterCast användningen av sitt kunnande inom termisk analys för att styra produktion av segjärn, innefattande mätanordningen för den skräddarsydda termiska analysen av segjärn, samt optimering av de metallurgiska sambanden. SinterCast utvecklar även andra teknologier, inom området för den termiska analysen och där utöver, för att förbättra kvalitet och produktionseffektivitet inom järngjuteriindustrin.”

Nu börjar det ta sig.

Det är en gigantisk marknad när man nu uppenbarligen siktar in sig på den totala järngjuterimarknaden.

2015 så göts det ca 0,1 milj ton av CGI genom marknadsledaren Sintercast. Det göts samtidigt 50 milj ton gråjärn och 25 milj ton segjärn.


Detta kan vara hur stort som helst. Marknaden för gråjärn är alltså 500 ggr större än för CGI för närvarande. Segjärnsmarknaden är 250 ggr större än CGI. 
 

CGI kommer att öka men inte alls till de nivåerna som gäller för grå och segjärn. Visst kommer det aldrig att vara aktuellt att gjuta några stora andelar av grå och segjärn med teknik från Sintercast men en liten del av den totala marknaden räcker för att det blir ofantliga intäkter.

 

 
Vilka produkter som Sintercast tar fram vet jag inte och inte heller affärsmodellen för dessa. 
 
Onekligen spännande, men man önskar att de kunde säga mer. 

Vi pratar alltså om gjutningar till vindkraftverk, generatorer mm

Bildresultat för vindkraftverkBildresultat för generatorBildresultat för opoc

Det fanns en tid när man avfärdade Sintercast som ett ” enproduktsbolag” och därmed var det extra känsligt för konkurrens. Det är långt ifrån det nu.