Tyskland har svårt med föryngringen av industriarbetare

 

Fram tills nu har tre tyska gjuterier Mannheim, Fritz Winters och Brühl framhärdat att de ”  kan själv ” göra ett tillräckligt bra CGI. De har gjort ett ”hemmakok” med stora manuella inslag vid kalibreringen. Volymerna har stannat på rätt små nivåer. De har sannolikt testat Sintercasts utrustning med funnit att de kan göra CGI utan dessa helautoimatiserade anläggningar. Jag tror att för något år sedan var det vid ett tyskt gjuteri som det förekom ” extended trials” under närmare ett år.

 

Men nu kommer detta

 

http://autoindustrynewsletter.blogspot.se/2014/10/volkswagen-to-boost-its-robot-numbers.html#more

 

Man får allt svårare att ersätta pensionsavgångarna med unga friska krafter. Kostnaden rakar i höjden och man har en timkostnad på ca 40 Euro. Att i detta läge få in en helautomatisk Sintercast 3000 plus-anläggning och få garanterad höjd kvalitet måste ses som lockande. Mycket lockande. Audi har enligt uppgift 95% av sin totala kassation från Brühl. Det är en siffra som jag fick från en insider för någon år sedan. De får bara jobba lite till med att svälja förtreten med de royalty Sintercast vill ha för varje felfritt producerat kilo gjutning.

 

I takt med att volymerna ökar med CGI över hela världen är vi rätt nära en installation hos de tre tror jag. Kommer en av dessa att installera Sintercast så tror jag alla tre kommer inom kort.