Steve stora bluff?

 

Stämman 2012 den 25 maj

Dr Dawson konstaterade, genom att sätta denna tillväxt i ett perspektiv, att SinterCast behövde mer än 20 år för att uppnå nivån, i oktober 2010, om en miljon motorekvivalenter och att, med generella positiva marknadsförhållanden, kan milstolpen på två miljoner motorekvivalenter uppnås före nästa årstämma. Utöver den nuvarande serieproduktionen identifierade Dr Dawson tillväxtmöjligheter för CGI på kort sikt, genom ökad dieselpenetration i Nordamerika, nya motoråtaganden för tunga fordon i Asien, tillämpning av CGI i den första bensinmotorn i stora volymer och fortsatt efterfrågan på nya installationer, framför allt i Asien

http://www.sintercast.com/file/post-agm-press-release-2012-swe.pdf

Ännu vid 2014 årsstämman var bolaget inte uppe i det mål på 2 milj ekv som Steve trodde skulle komma året innan….

 

 

[Joinville, Saltillo och Stockholm, 29 oktober 2012] – Tupy, världens största gjuterikoncern inom motorblock och cylinderhuvuden i gjutjärn, har fått en order på ett nytt motorblock i kompaktgrafitjärn som kommer att produceras i stora volymer vid deras nordamerikanska bas i Saltillo, Mexiko. Efter produktionsstarten under 2013, ger ordern en volymökning upp till mer än 300 000 motorblock per år, vilket  gör det nya CGI-motorblockprogrammet till det i antal, största i världen. Det nya motorblocket i CGI blir  Tupys artonde CGI-komponent, vilket ytterligare stärker deras globala ledarposition inom produktutveckling och serieproduktion i CGI.

http://hugin.info/1205/R/1640091/533694.pdf

Ännu i juli har vi inte sett någon serieproduktionsstart……..

—————————

Q2 2013

 

Den ökade produktionen var ett resultat av fortsatt stora bidrag från V-dieselsektorn för bilar, ökad produktion för tunga fordon i Europa och Amerika, inkluderat produktionsstarten av två nya europeiska tunga  motorblock, samt bidrag från förproduktionen av den första CGI-bensinmotorn i stora volymer, vilken  fortfarande är planerad för serieproduktionsstart under den andra halvan av året.

http://hugin.info/1205/R/1723857/574574.pdf

Vilket bidrag fick man ifrån Fordmotorn under första halvan av 2013? Det kan inte vara ens värt att nämna

——————————————–

Q4 2013

 

SinterCast fortsätter att stödja produktutvecklingsprogram för bilar, tunga fordon och industriella krafttillämpningar i Europa, Asien och Amerika. Dessa program innefattar bland annat SinterCasts första bensinmotoråtagande i stora volymer i CGI, med en oförändrad serieproduktionsstart under 2013.

Förproduktion av bensinmotorn påbörjades under januari.

————————————–

http://hugin.info/1205/R/1679357/548502.pdf

 

[Detroit, 14 januari 2014] – Avtäckningen av Ford F150 pick-up med modellår 2015, det bäst säljande fordonet i Nordamerika de senaste 37 åren, inkluderade introduktionen av en ny 2,7 liter EcoBoost® V6 bensinmotor, vilken kommer att bli den minsta motorn i pick-up-segmentet med prestanda som en medelstor V8. Introduktionen påvisar möjligheterna med CGI inom downsizing och bekräftar den första applikationen i stora volymer någonsin av ett motorblock i kompaktgrafitjärn (CGI) för en bensinmotor, i enlighet med  SinterCasts tillkännagivande om genombrott för bensinmotorn i samband årsstämman 2012

 

http://hugin.info/1205/R/1754469/592068.pdf

Ännu idag den 20 juli 2014 har det inte kommit någon annonsering av produktionsstart för den nya bensinmotorn.